Léčivé účinky Chia semínek

Léčivé účinky Chia semínek

Chia je druh kvetoucí rostliny patřící do rodiny hluchavkovitých rostlin a je původem z centrální a jižní části Mexika a Guatemaly. Je to roční bylina rostoucí do výšky 90 cm a je sbíraná komerčně pro své výživná semena. Chia semínka byly uctívány dvěma nejsilnějšími kmeny: Aztéky a kmenem Mayů. Tyto kmeny považovaly chia semínka za cennější než zlato. 


Zázračné účinky máku

Zázračné účinky máku

Pokud si pravidelně dopřáváte chutné makové koláče či jiné dobroty ochucené mákem, lépe jste ani nemohli udělat. Mák je jedna z nejkvalitnějších potravin na světě. Je po staletí využíván nejen v lékařství ale i v potravinářství. Již antický atleti ho konzumovali jako zdroj síly a vitality. V současnosti je nejžádanějším produktem olej z máku, který má na lidský organismus zázračné účinky.


10 prokázaných přínosů Spiruliny

10 prokázaných přínosů Spiruliny

Spirulina je organismus, který žije ve sladké i slané vodě. Jedná se o typ bakterie - sinice, které jsou označovány jako modro-zelené řasy. Stejně jako rostliny, sinice vyrábějí energii ze slunečního záření prostřednictvím fotosyntézy. Spirulinu konzumovali Aztékové už v dávných dobách, avšak větší zájem veřejnosti se objevil po vyhlášení NASA, když navrhla, že spirulinu bude pěstovat ve vesmíru a bude používána astronauty.


Kakaové Máslo - Theobroma Cacao Butter

Kakaové Máslo - Theobroma Cacao Butter

Kakaové máslo, také nazývané Theobroma oil, je krémový tuk extrahovaný z kakaových semen (kakaové boby). Kakaové boby jsou získané z plodů kakaovníku. Získává se z celých kakaových bobů, které jsou fermentované, pražené, a pak se oddělují od slupky. Asi 54 až 58% zbytku je čisté kakaové máslo. Máslo je velmi oblíbené pro své hydratační účinky na vlasy i pokožku, ale je to univerzální produkt, který byl přijat širokou veřejností.


Mongongo - Schinziophyton Rautanenii

Mongongo - Schinziophyton Rautanenii

Mongongo strom je člen rodiny Euphorbia. Velký, široký strom dosahuje výšky 15 až 20 metrů a vyskytuje se na zalesněných kopcích a v písečných dunách na území pouště Kalahari. Strom je přizpůsoben drsným podmínkám a vydrží i několik let sucha a teploty, které se pohybují od -5 ° v zimě do více než 40 ° C v létě. V některých letech je úroda tak bohatá, že při sklizni vám plody sahají až po kolena.


Marula - Sclerocarya Birrea

Marula - Sclerocarya Birrea

Marula strom (Sclerocarya birrea) je příbuzný Mangu a roste ve velkém množství ve všech osmi zemích reprezentovaných PhytoTrade Afrika. Roste až do 18 m výšky, má šedou nevzhlednou kůru a širokou korunu. Je odolný vůči suchu a nejčastěji se vyskytuje v nízkých výškách v otevřených lesích. Chuť ovoce je srovnávána s koktejlem chutí z guave, liči, jablka a ananasu a je oblíbená nejen u lidí, ale i u slonů, které jsou schopny za sladkou chutí Marul prochodit i několik kilometrů.


Kokosový Olej - Cocos Nucifera Oil

Kokosový Olej - Cocos Nucifera Oil

Kokosový olej se získává z jádra zralého kokosu, sklizeného z kokosové palmy. Olej je velmi bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály, zejména vitamín E, který je známý přírodní antioxidant a pomáhá v boji proti volným radikálům. Jeho malá molekulární struktura pomáhá při rychlé absorpci do kůže. Kokosový olej udržuje pleť pružnou a vláčnou. Pomáhá lidem s kožním onemocněním, jako je ekzém a psoriáza, jakož i udržovat akné pod kontrolou.


Karnaubský Vosk - Cera Carnauba

Karnaubský Vosk - Cera Carnauba

Karnaubský vosk se získává z listů palmy Copernicia Prunifera nebo Copernicia Cerifera, domácím druhem severovýchodní Brazílie. Vosk chrání rostlinu proti prostředí a zabraňuje nadměrnému odpařování. Karnaubský vosk se skládá převážně z esterů (ca. 85%), volných mastných alkoholů s dlouhým řetězcem (cca 13%), a volných mastných kyselin a pryskyřice.


Kalahari meloun

Kalahari Meloun - Citrullus Lanatus

Kalahari meloun (Citrullus lanatus) je také známý jako meloun Tsamma nebo jako volně žijící meloun a je biologický předchůdce melounu, který již známe na celém světě. Je to plazivá jednoletá bylina, má chlupaté stonky a zářivě žluté květy. Kalahari meloun je adaptován na přežití sucha a krutého světla v prostředí pouště. Olej z Kalahari melounu je bohatý na esenciální mastné kyseliny.


Včelí Vosk - Cera Alba

Včelí Vosk - Cera Alba

Tato vosková látka pochází z úlů a je přirozeně vylučována včelami z rodu Apis mellifera. Včelí vosk se pečlivě sklízí, aniž by došlo k poškození úlů a včel. Jednoduchou filtrací se odstraní nečistoty, čímž se zachovají všechny jeho úžasné vlastnosti a medové aroma. Může být použit i jako léčebná složka v celkovém složení kosmetického přípravku a jako samostatně použitelný vosk se používá již po staletí.


Baobab - Adansonia Digitata

Baobab - Adansonia Digitata

Baobab je pravděpodobně nejznámější strom v Africe a roste v hojnosti v horkých a suchých nížinných oblastech, jako je údolí Rift. Jeho široká rozvětvená koruna je bez listů po většinu roku a připomíná spíše kořenový systém - proto se Baobab nazývá také jako "Upside Down Tree". Jeho tlustý šedý kmen může dosáhnout obrovských velikostí, v některých případech více než 25 metrů po obvodu.