PŘÍRODNÍ A BIO JEDLÉ ROSTLINNÉ OLEJE - Země původu - Itálie

Je známo, že jedlé rostlinné oleje mají mnoho výhod. Kromě zlepšení textury a chuti jídla mají i další využití a proto by měly být začleněny do naší každodenní stravy.

Výběr správného druhu oleje může změnit nejen chuť vašeho jídla, ale může také změnit vaše zdraví. Rostlinné oleje se dnes považují za zdroj prospěšných živin. Mějte však na paměti, že všeho moc škodí a proto by se i oleje měli konzumovat pouze v přiměřeném množství.

Většina rostlinných olejů má světle žlutou barvu a mírnou vůni. Používají se k vaření, smažení, zálivky do salátů nebo pečení. Rostlinné oleje navíc pomáhají podporovat trávení a metabolismus, snižují pravděpodobnost kardiovaskulárních problémů a poskytují omega-3, 6 a 9 mastné kyseliny.