Je známo, že jedlé rostlinné oleje mají mnoho výhod. Kromě zlepšení textury a chuti jídla mají i další využití a proto by měly být začleněny do naší každodenní stravy.

Výběr správného druhu oleje může změnit nejen chuť vašeho jídla, ale může také změnit vaše zdraví. Rostlinné oleje se dnes považují za zdroj prospěšných živin. Mějte však na paměti, že všeho moc škodí a proto by se i oleje měli konzumovat pouze v přiměřeném množství.

Většina rostlinných olejů má světle žlutou barvu a mírnou vůni. Používají se k vaření, smažení, zálivky do salátů nebo pečení. Rostlinné oleje navíc pomáhají podporovat trávení a metabolismus, snižují pravděpodobnost kardiovaskulárních problémů a poskytují omega-3, 6 a 9 mastné kyseliny.

Rychlé info
Obrázek_(1)

Bio Planete Avokádový olej BIO 250ml

Skladem
409 Kč
Velikost balení 250ml
Fair trade avokádový panenský olej v biokvalitě. Skvěle se hodí ke smažení, pečení a vaření. Nepřipaluje se až do 250 °C. Lze ho použít i…